Ιστορία του Τατουάζ – Έννοια και Προέλευση

Το τατουάζ είναι μια μορφή τέχνης και μια μορφή τροποποίησης του σώματος όπου μια χρωστική ουσία εισάγεται σε ένα δέρμα για να αλλάξει το χρώμα του μόνιμα. Είναι μια πολύ παλιά παράδοση και σήμερα είναι πιο δημοφιλής και κοινωνικά αποδεκτή από ποτέ.

Ιστορία τατουάζ

Μπορούμε να δούμε τα τατουάζ ως πράξη εξέγερσης ενάντια στην κοινωνία, αλλά αυτός είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι φορούσαν και εξακολουθούν να φορούν τατουάζ. Τα τατουάζ βρίσκουν τρόπους για το ανθρώπινο δέρμα από καθαρά τυχαίο έως απαραίτητο και σωστικό.

Γεγονότα τατουάζ

Τατουάζ εμφανίστηκαν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου σχεδόν ανεξάρτητα και ταυτόχρονα. Διαφορετικά στυλ και τεχνικές αναπτύχθηκαν σε αυτά τα μέρη και σήμερα αναμιγνύονται και αναμιγνύονται στη χαρά όλων των ενθουσιωδών τατουάζ και καλλιτεχνών. Μάθετε περισσότερα ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τατουάζ και τατουάζ.

Διαδικασία δημιουργίας τατουάζ

Το τατουάζ κάνει ένα παράξενο πράγμα σε συνδυασμό με ένα ανθρώπινο σώμα για να παραμείνει στο δέρμα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Για όσους θέλουν φωτογραφίες σε κείμενα, αλλά δεν τους αρέσει το μέρος “πολύ καιρό”, υπάρχουν εναλλακτικές που διαρκούν μικρότερες και είναι εξίσου όμορφες.

Ιστορία των Τατουάζ - Έννοια και Προέλευση

Σύντομη ιστορία των τατουάζ

Μια απόδειξη ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι γνώριζαν και ασκούσαν τατουάζ είναι εργαλεία που ανακαλύφθηκαν στη Γαλλία, την Πορτογαλία και τη Σκανδιναβία. Αυτά τα εργαλεία είναι τουλάχιστον 12.000 ετών και χρησιμοποιήθηκαν για τατουάζ. Τα παλαιότερα τατουάζ που σώζονται είναι εκείνα που βρέθηκαν στο Ötzi the Iceman, μούμια που βρέθηκε στην κοιλάδα Ötz στις Άλπεις και χρονολογούνται από την 5η έως την 4η χιλιετία π.Χ. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι γερμανικές και οι κελτικές φυλές τατουάζσαν επίσης. Μούμια του Αμουνέτ από την αρχαία Αίγυπτο και τις μούμιες στο Pazyryk της Σιβηρίας, (που χρονολογούνται από τα τέλη της 2ης χιλιετίας π.Χ.), που βρήκαμε επίσης τατουάζ πάνω τους. Έτσι τα τατουάζ ήταν γνωστά σε όλο τον κόσμο πολύ νωρίς στην ανθρώπινη ιστορία.

 • Η αρχαία Αίγυπτος και η Ινδία χρησιμοποίησαν τατουάζ ως μεθόδους θεραπείας και ως μεθόδους θρησκευτικής λατρείας. Ήταν επίσης σημάδια ενός καθεστώτος σε μια κοινωνία αλλά και τιμωρία. Τα τατουάζ στις Φιλιππίνες ήταν σημάδια του βαθμού και των επιτευγμάτων και οι άνθρωποι εκεί πίστευαν ότι έχουν μαγικές ιδιότητες.
 • Όταν εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός, το τατουάζ θεωρήθηκε μια βαρβαρική παράδοση και σιγά-σιγά εξασθένισε στην Ευρώπη για να επιστρέψει με υπερωκεάνια ταξίδια το 16ο. Ταξιδιώτες όπως ο Sir Martin Frobisher, ο William Dampier και ο Captain James Cook έφεραν μαζί τους αυτόχθονες ανθρώπους από μέρη που επισκέφτηκαν και ήταν συχνά τατουάζ. Αρχικά, το τατουάζ «δεσμεύτηκε» για ναυτικούς και κατώτερες τάξεις, αλλά με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι καλλιτέχνες τατουάζ έγιναν όλο και πιο ικανοί, το τατουάζ έγινε χόμπι της αριστοκρατίας που είχε χρήματα για να πληρώσει υψηλές τιμές επαγγελματιών. Καθώς το τατουάζ έγινε φθηνότερο, θεωρήθηκε και πάλι ως σημάδι χαμηλότερης τάξης. Έμεινε έτσι μέχρι τη δεκαετία του 1960 και το χίπι κίνημα όταν μπήκε σιγά-σιγά στο mainstream αλλάζοντας από παραπλανητική συμπεριφορά σε αποδεκτή μορφή αυτο-έκφρασης. Έγινε τόσο mainstream που ακόμη και ο Mattel άρχισε να πουλάει κούκλες barbie με τατουάζ. Άτομα και των δύο φύλων, όλων των οικονομικών τάξεων και όλων των ηλικιών φορούν τατουάζ εάν το θέλουν. Το 2000 το 15% των Αμερικανών είχε τατουάζ.
 • Ο παγκόσμιος κάτοχος ρεκόρ σε αριθμό τατουάζ είναι ο Gregory Paul McLaren του οποίου το δέρμα καλύπτεται 100% με τατουάζ. Μετά από αυτόν έρχεται ο Tom Leppard που γεννήθηκε το 1934. Το δέρμα του καλύπτεται με τατουάζ «μόνο» 99,9%.
 • Η ηπατίτιδα ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και πολλά μέρη απαγόρευσαν το τατουάζ. Ορισμένα μέρη δεν άργησαν την απαγόρευση μέχρι σχετικά πρόσφατα.
 • Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αφαίρεσης τατουάζ σήμερα είναι η αφαίρεση λέιζερ. Το λέιζερ διασπά τα μεγάλα σωματίδια χρωστικής σε μικρότερα, ώστε ένα σώμα να τα απορροφά και να τα απαλλάσσει με φυσικό τρόπο.
 • Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι έκαναν τατουάζ στους σκλάβους και τους εγκληματίες τους, ώστε να είναι ευκολότερο να εντοπιστούν εάν η απόδραση Οι Κινέζοι έκαναν τατουάζ στους εγκληματίες τους.
 • Εάν ένα μελάνι τατουάζ έχει μέταλλα, υπάρχει μια σπάνια πιθανότητα να ζεσταθεί κατά τις δοκιμές μαγνητικής τομογραφίας.
 • Ο George C. Reiger Jr έχει ειδική άδεια από τη Disney να έχει τατουάζ από το υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα – συγκεκριμένα τους χαρακτήρες της Disney. Έχει πάνω από 1.000 τατουάζ Disney, το οποίο περιλαμβάνει και τους 101 Dalmatians.
 • Η αρχαία Αίγυπτος ασκούσε «ιατρικό τατουάζ» μεταξύ άλλων μορφών. Για παράδειγμα, είχαν τατουάζ για τη θεραπεία της χρόνιας πυελικής περιτονίτιδας (φλεγμονή του περιτοναίου).
 • Τα πρώτα μελάνια τατουάζ ήταν κατασκευασμένα από άνθρακα και τέφρα.
 • Σήμερα, τουλάχιστον το ένα πέμπτο των ενήλικων Ηνωμένων Πολιτειών έχει τουλάχιστον ένα τατουάζ.
 • Για όσους αγαπούν τα τατουάζ αλλά δεν θέλουν να διαρκέσει για πάντα, υπάρχουν προσωρινά τατουάζ που εφαρμόζονται με χέννα, στυλό ή ως υδατοδιαλυτό αυτοκόλλητο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας