Tips

Ξεθώριασμα Τατουάζ

Πως να μη ξεθωριάσει το τατουάζ σου.

Όπως λέει η παροιμία – “Ένα τατουάζ διαρκεί για πάντα” αλλά ένα τατουάζ δεν διαρκεί πάντα για πάντα.

Εάν έχεις το τατουάζ σου για μερικά χρόνια, ίσως έχεις παρατηρήσει ότι δεν φαίνεται τόσο φρέσκο και τόσο εντυπωσιακό όσο κάποτε. Αυτό συμβαίνει επειδή πιθανότατα έχει ξεθωριάσει σε κάποιο βαθμό.

Ενώ τα περισσότερα τατουάζ θα εξασθενίσουν κάπως με την πάροδο του χρόνου, μερικά θα εξασθενίσουν πολύ περισσότερο από άλλα λόγω διαφόρων παραγόντων.
Ο κύριος λόγος που ξεθωριάζει το τατουάζ είναι ότι δεν ενυδατώνεται αρκετά με συνέπεια το δέρμα να ξεραίνεται και το τατουάζ να χάνει την αρχική του ζωντάνια.

Η AFTER INK COLOR PROTECTION CREAM by SKINTATTOOCARE είναι ειδικά σχεδιασμένη να εισχωρεί στη 2η στοιβάδα του δέρματος, εκεί που βρίσκεται το μελάνι, και να αναπληρώνει τα βασικά έλαια του μελανιού που απορροφούνται σταδιακά από τον οργανισμό. Όταν χάνονται αυτά τα έλαια, το μελάνι διασπάται σταδιακά και το τατουάζ ξεθωριάζει. Παράλληλα κρατά ενυδατωμένο το δέρμα ώστε αυτό να μη χρειάζεται να στρέφεται στα ελαιώδη συστατικά του μελανιού για να τραφεί.

Μερικές φορές ένα τατουάζ θα εξασθενίσει απλώς λόγω του εύρους των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται, αυτό συμβαίνει συνήθως με ένα τατουάζ με λευκή μελάνη.
Εάν το τατουάζ σου έχει ξεθωριάσει και θέλεις να μάθεις γιατί, ή αν απλώς προσπαθείς να αποτρέψεις το τατουάζ σου να ξεθωριάσει πρώτα, τότε διάβασε τα παρακάτω.

Μπορεί το έγχρωμο τατουάζ να ξεθωριάσει;

Ενώ όλα τα τατουάζ ξεθωριάζουν, τα έγχρωμα τατουάζ σίγουρα θα εξασθενίσουν γρηγορότερα αν δεν τα φροντίζετε από την αρχή με AFTER INK COLOR PROTECTION CREAM by SKINTATTOOCARE. Τα ανοιχτά χρώματα γενικά θα εξασθενίσουν γρηγορότερα από τα πιο σκούρα χρώματα, με το λευκό μελάνι να είναι εκείνο που συνήθως εξασθενίζει ταχύτερα από όλα τα χρώματα.

Τατουάζ με χρώματα νερού και παστέλ χρώματα γενικά ξεθωριάζουν πολύ πιο γρήγορα από άλλα λόγω του γεγονότος ότι η τεχνική απαιτεί γενικά πολύ ελαφρύτερο και πιο ευαίσθητο χρωματισμό. Ωστόσο, τα χρωματιστά μελάνια έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, και αυτές οι βελτιώσεις βοηθούν στην αποφυγή της εξασθένισης των τατουάζ όσο θα είχαν πριν από μια δεκαετία.

Μπορεί τα μαύρα και γκρι τατουάζ να ξεθωριάσουν;

Ακριβώς όπως τα έγχρωμα τατουάζ, τα μαύρα και γκρίζα τατουάζ θα εξασθενίσουν επίσης με την πάροδο του χρόνου, εάν δεν φροντίζεις να χρησιμοποιείς ειδικά προιόντα που ενυδατώνουν το δέρμα σου και συντηρούν τη συνοχή του μελανιού όπως η AFTER INK COLOR PROTECTION CREAM by SKINTATTOOCARE. Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των τατουάζ θα σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί το μελάνι δεν είναι πάντα μόνιμο.

Ενώ τα πιο σκούρα τατουάζ φτιαγμένα με μαύρο μελάνι είναι γενικά πιο ανθεκτικά και τείνουν να αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου καλύτερα από τα έγχρωμα τατουάζ, μπορούν ακόμα να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα εάν δεν τοποθετούνται στο δέρμα με τον κατάλληλο τρόπο, δηλαδή πολύ ελαφριά ή όχι αρκετά βαθιά.
Και πάλι, όπως τα τατουάζ χρώματος, τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε μαύρο μελάνι έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, συμβάλλοντας στη διατήρηση του τατουάζ.

Ξεθώριασμα Τατουάζ

Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι για το ξεθώριασμα του τατουάζ;

Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στο ξεθώριασμα των τατουάζ, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που είναι πολύ πιο συνηθισμένοι από τους άλλους όταν πρόκειται για την αποτελεσματικότητά τους για την ταχύτερη εξασθένιση των τατουάζ. Αυτά περιλαμβάνουν:

• Το σημείο του σώματος που γίνεται το τατουάζ
Υπάρχουν διάφορα σημεία στο σώμα όπου τα τατουάζ γενικά θα ξεθωριάσουν πολύ πιο γρήγορα από άλλες περιοχές.
Τυχόν περιοχές του σώματος που συνήθως τρίβονται σε άλλα μέρη του σώματος θα είναι γενικά μέρη όπου το τατουάζ θα εξασθενίσει πιο γρήγορα. Αυτό περιλαμβάνει μέρη όπως ανάμεσα στα δάχτυλα και τα χείλη.
Ομοίως, εάν κάνεις τατουάζ σε μια περιοχή που συνήθως τρίβεται σε οτιδήποτε άλλο (όπως σφιχτά ρούχα, για παράδειγμα), αυτό το τατουάζ θα εξασθενίσει γενικά με ταχύτερο ρυθμό. Τα τατουάζ πάνω από τα πόδια είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εδώ. Το συνεχές τρίψιμο μεταξύ των ποδιών και των καλτσών / παπουτσιών θα προκαλέσει, με την πάροδο του χρόνου, το τατουάζ να εξασθενίσει αργά έως ότου αρχίσει να γίνεται αισθητά εμφανές.
Τέλος, τατουάζ γύρω από περιοχές που επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την απώλεια βάρους και την αύξηση βάρους μπορεί να δείξουν σημάδια εξασθένισης εάν εμφανιστούν ακραίες διακυμάνσεις βάρους.
• Ποιότητα μελανιού
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ποιότητα μελανιού σίγουρα θα συμβάλει είτε στη μακροζωία είτε στην αργή κατάρρευση του τατουάζ σας. Εάν το μελάνι τατουάζ είναι κατασκευασμένο από εξαρτήματα χαμηλής ποιότητας ή εάν αραιωθεί πάρα πολύ από έναν καλλιτέχνη, συνήθως δεν θα διαρκέσει όσο το υψηλής ποιότητας, πολύ συμπυκνωμένο μελάνι.
Η βελόνα θα πρέπει επίσης να εισαχθεί στο σωστό στρώμα του δέρματος για να δώσει στο τατουάζ σας την καλύτερη ευκαιρία να φανεί καλό για όσο το δυνατόν περισσότερο. Μην φοβάσαι να κάνεις την έρευνά σου για μελάνια πριν κάνεις το τατουάζ σου, και μερικές φορές είναι χρήσιμο να ρωτήσεις τον καλλιτέχνη τι μελάνι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, ώστε να διερευνήσεις εάν είναι αρκετά υψηλή ποιότητα για τις προτιμήσεις σου.
Επίσης, πρέπει να ξέρεις ότι όσο πιο ελαφρύ είναι το μελάνι, τόσο πιο γρήγορα θα εξασθενίσει. Έτσι, εάν θέλεις ένα τατουάζ να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το σχέδιο που θέλεις, επιλέξτε ένα σχέδιο που χρησιμοποιεί πολλά σκούρα χρώματα.
Τέλος, θυμήσου ότι το χρώμα του μελανιού έχει επίσης σημασία όταν πρόκειται για το πόσο γρήγορα θα εξασθενίσει το τατουάζ σου. Εάν επιλέξεις ανοιχτά χρώματα όπως ροζ και κίτρινα, περίμενε το τατουάζ σου να εξασθενίσει πολύ πιο γρήγορα από τις πιο σκούρες αποχρώσεις άλλων χρωμάτων.
Εάν το τατουάζ σου περιέχει πολλές λεπτομέρειες, μην εκπλαγείς αν αυτές εξαφανίζονται σταδιακά πολύ πιο γρήγορα από άλλες περιοχές του τατουάζ.
Ο Ήλιος
Ο Ήλιος είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής του ξεθωριάσματος τατουάζ. Τίποτα δεν θα ξεθωριάσει και θα θολώσει ένα τατουάζ τόσο άσχημα όσο ο ήλιος, εάν δεν είσαι αρκετά προσεκτικός όταν βγαίνεις έξω.
Δεν χρειάζονται πολλά για τις αόρατες ακτίνες UV να διεισδύσουν στο δέρμα και να διαλύσουν το μελάνι. Όχι μόνο αυτό, αλλά και το ηλιακό έγκαυμα είναι επίσης ένας μεγάλος εχθρός για όλα τα τατουάζ. Κάθε φορά που το δέρμα σου καίγεται, θα πεθάνει και θα ρίξει / ξεφλουδίσει με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό, κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις θα σημαίνει ότι τα κατώτερα στρώματα του δέρματος θα πάθουν επίσης ζημιά και θα καταστρέψουν μέρος του μελανιού που συγκρατείται μέσα σε αυτά τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.
Σε ένα νέο τατουάζ, θα πρέπει να προσπαθήσεις να αποφύγεις εντελώς τον Ήλιο για τις πρώτες 2-3 εβδομάδες. Τα συνηθισμένα αντηλιακά περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που θα ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα γύρω από το νέο τατουάζ σου και ως εκ τούτου δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις κανένα από αυτά γιατί δεν θα προστατέψουν το τατουάζ σου. Προσπάθησε να κρατήσεις το τατουάζ σου καλυμμένο με ρούχα ενώ βρίσκεσαι έξω.
Μόλις το τατουάζ σου τελειώσει τελείως την απολέπιση και το ξεφλούδισμα, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειδικό αντηλιακό όπως το TATTOO SUNSCREEN SPF 50+ by SKINTATTOOCARE για να διασφαλίσεις ότι το τατουάζ σου προστατεύεται από το πλήρες φάσμα των ακτίνων UV.
Αυτό το αντηλιακό ευρέος φάσματος έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται όχι μόνο για την προστασία του τατουάζ σας εκπληκτικά καλά, αλλά και για να σας βοηθήσει να το διατηρήσετε φωτεινό και ζωντανό. Διαθέτει 6 πανίσχυρα φίλτρα, έχει δείκτη προστασίας 50+ και είναι αδιάβροχο στο νερό και τον ιδρώτα για 4 ώρες.